2.7.08

Sharia i Norge?

Norsk politi stanset Sara Rasmussen som ønsket å brenne en niqab - et heldekkende plagg som mange muslimske kvinner bærer. Som hun selv skriver: "Jeg gikk også under det middelalderske svarte teltet, men utstyrt med tennvæske, en lighter og en intens tro på frihet, likhet og kjærlighet. Planen var å tenne på et av patriarkatets viktigste maktsymboler, og en av de største hindringene for fremskritt i min del av verden."

Hun er lesbisk og ønsket å fokusere på undetrykkelsen av homofile og lesbiske i muslimske land. I land som Iran kan slik seksuell legning medføre gi dødsstraff.

Det overraskende er ikke at hun ble hindret, men at det var norsk politi som stoppet henne.
Se sak i TV 2 her. Se Rasmussens spalte i Aftenposten her.

Tidligere i år vedtok Stortinget en lov som gjorde det lov å brenne flagg i Norge, inklusive det norske. I dag kan man altså brenne det norske flagget og slik tråkke på en nasjons symbol, men ikke en Niqab. Rasmussen kunne altså ha brent det iranske flagget men ikke en klesdrakt.

Dette skjer i likestillingens kjerneland - på Homoparaden som feirer frigjøring. En klesdrakt som ser mer ut som et fengsel. Og om det nå var en usaklig protest, hvilket det ikke var, når ble det ulovlig med usaklige protester? Og om det skyldes redsel for protester og vold fra islamister, hvorfor beskytter politiet islamistene mot legitime, harmløse men treffende provokasjoner i det demokratiske og frigjorte Norge og ikke Sara Rasmussen mot islamistene? Hvorfor er det Sara R sine rettigheter som blir krenket? Denne saken må få et etterspill.

Hva er det Oslopolitiet driver med?!

Hendelsen stiller også spørsmål ved hva Homoparaden driver med. De hadde åpenbart ikke mot til å stille opp for Rasmussen.