16.1.09

Hamas innenriksminister drept; NTB hvitvasker

Her er hvordan denne nyheten vinkles av NTB og Henriksen Waage:
"Når vi skal telle opp levende og døde, så vil det ikke være moderate igjen, sier professor og historiker Hilde Henriksen Waage ved Universitetet i Oslo til NTB." http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1228324.ece
Aha, så det Hamas Israel kjemper mot er egentlig de moderate? Så skal det komme noen enda større og styggere etter dette? Det minner meg om de tre bukkene Bruse. Hvis de moderate sender 6.550 raketter siden 2005, pluss selvmordsbombere mot sivile og krever en utslettelse av Israel, hva gjør så de ekstreme? Vi holder oss fast.
"Dermed har Israel oppnådd et av sine aller viktigste mål. Israel har ikke lenger noen partner". Men hvem vil forhandle med en som vil utslette en? Willoch og andre peker på at Hamas i 2006 var angivelig på gli til å anerkjenne Israel. Men dette er et hårstrå uten troverdighet. Og Israel, i møte med en terroristorganisasjon hadde og har all grunn til å kreve en tydelig anerkjennelse. http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/hamas-takes-step-towards-recognition-of-israel-405775.html
Og selv om PA er svake pågår det faktisk forhandliner med disse. Der er en partner, om enn ikke i Gaza.
"Holder du deg unna forhandlingsbordet, så slipper du også å gi bort noe, og ved et forhandlingsbord må Israel gi bort land. Krigen handler om at Israel vil ha alt land, men de aner ikke hva de skal gjøre med menneskene som bor der, sier Waage".
Hvorfor trakk de seg da ut av Libanon, Gaza, ja Sinai og deler av Vestbredden - det var jo vært basert på en dominerende tenkningen i Israel i en årrekke: Land for peace.
Hamas og Hizbollah vet på sin side veldig godt hva de skal bruke menneskene i Gaza og Sør-Libanon til - som skjold.
"Hamas er så svekket nå at jeg tror de vil godta et tilbud om våpenhvile, men det er ikke noe grunnlag overhodet for varig fred. Etter dette ligger Gaza i ruiner, og opp av ruinene kommer bander og ungdomsgjenger som alle vil sverge hevn over Israel, sier Waage."
Jaha, der har vi vært siden den første intifada, og den andre. Tvert om vil Hamas nå få noe å tygge på. Intifadaen er toppstyrt. Det er den som er farlig. Ikke noe vil skjer uten. En grunn til at Hizbollah ikke nå angriper fra nord (med noen få unntak) selv om de har store mengder raketter er jo at de har plutselig fått respekt for Israel. Hamas vil måtte tenke seg om.
"Seyyam var ansett som en smart leder og en frittalende predikant. Han ble utnevnt til innenriksminister etter at Hamas vant det palestinske valget i 2006. 18 måneder senere var han sentral i å få drevet rivaliserende Fatah vekk fra Gazastripen," skriver NTB.
Jaha, så dette er NTBs gravskrift til Seyyam, "drevet rivaliserende Fatah vekk" er en pen omskrivning av drap, kupp og innføring av en ettpartistat i juni 2007. "Frittalende predikant", det er det en kaller ministeren med ansvaret for sikkerhetsstyrkene til Hamas. Tips: Google "Hamas security forces torture" ...
www.monstersandcritics.com/news/middleeast/features/article_1331746.php/Hamas_security_force_armed_wing_accused_of_torture
NTB driver hvitvasking.

15.1.09

Live on TV

Det er en kjent sak, men nyttig å minne om: Victoria Terrasse (Gestapos hovedkvarter) ble angrepet flere ganger under andre verdenskrig av britiske fly. Den 31. desember med 12 fly. 78 sivile nordmenn ble drept, 57 skadet og en 150 oslofolk mistet hus og hjem. Ingen bomber traff VT.

Bergen den 4 oktober 1944: et stort antall bombefly angriper en ubåtbunker i Laksevåg ved Bergen: 193 drepte sivile og 180 skadet. Holen skole truffet og 61 elever ble drept. Og kunne vi fortsette.

Lignende hendelser fant sted over hele Europa. Hva ville skjedd med opinionen og politikerne om TV bilder fra disse lemlestede var sent kontinuerlig på TV til de allierte? Hva om propagandamaskineriet til Gestapo hadde hatt adgang til satelittkanaler? Hvordan ville den norske regjeringen reagere om de visste at hele Norge fikk umiddelbare bilder av de døde. Hvordan ville den norske opinionen reagere. Ville flere få sympatier med nazistene?

Dette avgjør ikke om krigen var rettferdig eller ikke, men en krigførende part i dag om de mener de må føre en retterdig krig har en massiv utfordring i å møte denne propagandaen.