22.9.10

Sverigedemokratene

Fristelsen til å si at jeg støtter Sverigedemokratene er kolossal. Jeg tror jeg faktisk gjør det; så følg med: jeg støtter Sverigedemokratene! Det føles litt skummelt. De er jo "høyreekstreme" osv og jeg sitter litt å kjenner etter om jeg har lyst til å kjøpe meg ridestøvler og svært lærfrakk, men nei. Tror ikke det.

En rekke svenske byer opplever så og si daglige branner og overgrep. Forsteder utvikles til små enklaver utenfor det svenske samfunnet. Mange av de store kommunene er i ferd med å få en majoritet av innvandrere. Sødertelje om bare fire år. I 2050 kommer innvandrere til å være i majoritet i 13 av de 25 største kommunene i landet. Ytterligere seks vil ha 40% innvandrere. Dette er resultatet om innvandringen til Sverige fortsetter i dagens tempo, skriver Julia Caesar på bloggen Snaphanen basert på tall fra Affes statistikkblog. Nå kan en diskutere tallene, men brannene og den massive transformasjonen av svenske lokasamfunn er et faktum.

Nå må en gjerne synes at dette er fint, men en må altså ikke få lov til å mene det motsatte. Derfor har vi fått Sverigedemokratene, og derfor ville de fått min støtte. Et land må kunne diskutere sin egen sjebne.

På noen tiår forvandles Sverige fra et homogent land til et land der store deler ikke identifiserer seg med svenske verdier og fellesskap. Julia Caesar kaller det for det største demokratiske sviket i vår tid. Jeg tror hun har rett.

Sverige synes tapt. Det er alles rett å mene hva en vil, men hvordan kan våre naboer ha kommet til det stykke at en ikke har lov til å reise kritiske spørsmål!? At de som gjør det skal så og si forfølges? Rett over kjølen forfaller nå en politisk kultur dag for dag.


Venstresiden har stått i spissen, men alle partier er med (ikke SD). Hvorfor? Er de fordi politikerne vet at de er avhengige av klienter i en klientstat. Og derfor importerer velferdsklienter 'en masse'? Er dette fornyelse av sosialdemokratiet vi ser? De forstod kanskje at sosialdemokratiet i møte med globaliseringen ikke vil overleve. Det multikulturelle er sosialdemokratiets nye legitime grunnlag? Eller kan det være ideologi, at selvbildet er så sterkt knyttet til solidaritet med verdens folk at en velger å skade ja kanskje ødelegge sitt eget land?
De svenske, etnisk svenske, flykter nå fra de innvandrertette kommunene. Er ikke det ironisk. Hvor skal disse flykte hen?

En artikkel i lokalavisen LT i Södetelje fikk 223 kommentarer, de fleste gjentar det samme: "Dags att lämna innan barnen skal börja i skolan..." Brannbiler får nå politieskorte i Södertelje slik som i Rosengård. Det brenner skoler og biler daglig. Det brenner mellom 300-500 skoler i året. halvparten antas å være påtent melder SVT. En skole om dagen. 1000 biler påtent i 2009. En brannbil angripes med brannbombe i Göteborg, en annen med raketter. En natt i sommer var det 10 brannpåsettelser samtidig i G. Mange opplever det som krigslignende tilstander. Et hundretals ungdommmer angriper politistasjonen i Rinkeby. Så blir skolen påtent. Brannmennene våger ikke gå inn. I Malmø, Rosengård beskrev lokalavisen det som en krigssone. En skole stengt pga trusler osv.

Forskere og journalister snakker om alt annet enn innvandrerne. Det er arbeidsløshet og finanskrise og bla bla. Det er politiet som provoserte osv.

En FN-rapport viser at Sverige ligger på verdenstoppen i antall voldtekter, etter Lesotho. Det anmeldes 53 voldtekter per 100.000 innbygger. Det er skyhøyt over andre nordiske land. (OG det er toppen av isfjellet. Kun 10% anmeldes, tror man) Og nesten dobbelt så høyt som USA. Og antall voldtekter øker kraftig. Nesten en dobling siden 2004 og tallen så langt i år tyder på en ny kraftig økning.

Sverige er i en dyp krise. Og det verste er at kritikere stemples, hates og støtes ut. Rustad i Document.no kaller Sverige "Taushetens rike".

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk!
Det er fantastiskt å se at en våger "å komme ut av skapet" under fullt navn og gi klart uttrykk for å støtte Sverigedemokraterna.

Jeg "surfer" ofte på svensk TV og radio, særlig Studio Ett på P1. Behandlingen av SD i forbindelse med det svenske valget har gjort meg fullstendig lamslått, og jeg har mistet all respekt for Sverige som et demokrati. Nesten uten unntak har programledere, kommentatorer og politikere sittet i studio og debattert hva man skal gjøre med situasjonen, omtrent som om man prater om en kriminell bande. Hverken representanter fra SD, eller noen annen med et opponerende syn til de øvrige, har vært tilstede.

Ja, svenske politikere har jo også sågar seriøst diskutert å endre antallet i Riksdagens kommiteer for å stenge SD ute. Man spør seg: Kan dette virkelig skje i et demokrati?

Jeg har gjort overfladiske søk for å finne norske kommentarer, men det er lite å finne..bortsett fra noe på Document.no, -der det drukner i all tekstmengden..

Jeg vil påstå at det foregår åndelig politisk forfølgelse i Sverige. -Og det smitter over her. Til og med Frp fornekter SD som et normalt politisk parti, til tross for at ingen har påstått at partiene er like. Likevel, forholdene er noe bedre her i Norge. I Sverige omtales partiet ofte som "fremmedfiendlig", mens her moderere t.o.m. NRK seg til, i sine beste stunder, å betegne dem som "innvandringskritiske".

Det hevdes at SD har nasistiske røtter. Det er mulig det, men det lille jeg har hørt fra partiets leder, Jimmie Åkesson, (-ja, for de slipper jo nesten aldri til) har imponert meg, i alle fall i forhold til de medieskapte forventninger jeg har hatt. Det er kanskje ikke så taktiskt å omtale problemene så brutalt ærlig som SD gjør, men svensk utvikling har dessverre gjort det nødvendig. Det er heller ikke vanskelig å si seg enig i det Åkesson sier.

En av hersketeknikkene som brukes mot SD er jo å omtale dem som et samfunnsproblem, og "analysere" deres velgere og definere dem som paranoide samfunnstapere.

Det er derfor et skrikende behov for at flere "kommer ut av skapet". For å sikre fortsatt ytringsfrihet og demokrati, kanskje man bør lave en kampanje på Facebook og andre medier, med buttons ol. "Ja, jeg støtter SD og er stolt av det!"